Wat ik zeggen wou

Fietsgoot


Naar aanleiding van een raadsverslag in de Texelse Courant van vorige week vrijdag wil ik andermaal stevige kritiek spuien op de gemeenteraad, die in weerwil van de aanbevelingen van Adviesgroep Antea koste wat kost de Texelaars de vermaledijde “Fietsgoot Emmalaan” door de strot wil duwen. Men is van plan grotere borden te plaatsen en grote fietsen op de weg te schilderen. Maar volgens het door de “Fietsgoot” met een gebroken arm behepte slachtoffer mag een belangrijke uitvalsweg van Den Burg niet zomaar worden omgesmeed tot “Fietsstraat”. Wellicht is haar ongeluk ook het gevolg van een zenuwachtige vrachtwagenchauffeur die de boot wilde halen. In mei van dit jaar heeft een delegatie raadsleden onder aanvoering van onze Texelse “Minister Van Verkeer En Waterstaat” de verkeerssituatie beoordeeld en de Texelse minister Van Verkeer verklaarde daarbij zijn “Stinkende Best” te gaan doen om de Emmalaan op te knappen. 


Van het slachtoffer is nog een brief uitgegaan naar de burgemeester, en mocht dat geen effect sorteren dan gaat ze in contact met Veilig Verkeer Nederland en de Ombudsman, zodat heel Nederland op nationale televisie kan zien hoe gemeente Texel omgaat met de verkeers(on)veiligheid van de plaatselijke lagere schoolkinderen. Dat zal me pas een heisa geven!.


Co van Heerwaarden,

Den Burg


Naschrift redactie: de kwestie Emmalaan is nog niet besproken in de gemeenteraad. Er is een voorstel vanuit het college gekomen en er zijn aanbevelingen vanuit Antea. De kwestie wordt op 30 november behandeld door de raadscommissie. De gemeenteraad neemt op 14 december een besluit over de vervolgstappen Emmalaan.