Denise twee keer op podium

Denise Betsema stond afgelopen weekend weer op het podium bij het internationale wielrennen. Ze werd zaterdag derde bij de Superprestige in het Belgische Merksplas en zondag tweede bij de wereldwedstrijd in het Belgische Koksijde.

In Koksijde, waar Denise in 2018 de eerste wereldbekeroverwinning in haar carrière boekte, lag de Texelse lange tijd aan kop met Annemarie Worst. Het zandige parcours was er een voor de zandspecialisten onder de veldrijdsters en dus een dankbaar parcours voor Denise. Zij kende een goede start en leverde een forse krachtsinspanning om de koppositie te behouden. In de laatste twee rondes was Annemarie Worst uiteindelijk toch net iets sterker, waardoor Denise op de tweede plaats eindigde. Volgens haar zat er zondag niet meer in dan de tweede plaats en daar was ze tevreden mee. Lucinda Brand, op het moment vrijwel ongenaakbaar in het veldrijden, eindigde in Koksijde op de derde plaats. Zij kende in tegenstelling tot Denise en Annemarie Worst een matige start, waardoor ze haar voorgangers niet meer kon achterhalen. Brand blijft eerste in het algemeen klassement van de wereldbekerwedstrijden, Denise staat daarin op het moment tweede.

Merksplas

In het Belgische Merksplas was Brand zaterdag als een spreekwoordelijke pijl uit een boog vertrokken. Ze werd aanvankelijk nog wel gevolgd door Annemarie Worst, maar was vervolgens voor de rest van het deelnemersveld uit het zicht verdwenen. Denise liet zich iets te ver naar achteren drukken en miste daardoor de aansluiting met Brand. De laatste zag wat er gebeurde en profiteerde maximaal door haar voorsprong uit te breiden naar uiteindelijk ongeveer een halve minuut. De concurrentie moest in de achtervolging. In eerste instantie waren dat Worst, Ceylin del Carmen Alvarado en Yara Kastelijn omdat Denise wat werd opgehouden. Toen ze de aansluiting iets later wel had nam ze ook de leiding en probeerde gedurende drie rondes de achterstand op Brand te verkleinen maar die was oppermachtig en gaf niets toe.

Alvarado kon het hoge tempo van Denise niet bijhouden en in de laatste ronde kon Worst een kleine voorsprong pakken in de laatste zandpassage waardoor Denise genoegen moest nemen met plek drie, net voor Kastelijn. In het klassement van de Superprestige staat Denise op een gedeelde tweede plaats, één punt achter Brand.


Ook komend weekend komt Denise twee keer in actie. Op zaterdag in Kortrijk (X2O trofee) en op zondag in Besancon (Frankrijk) voor de wereldbeker.