Markt in Den Burg
Markt in Den Burg Foto: Job Schepers

Complimenten voor de gemeente

"Er wordt wel eens gezegd dat de burgemeester onzichtbaar was tijdens de coronaperiode, maar ik kan je verzekeren dat hij zich enorm sterk voor Texel heeft gemaakt bij het veiligheidsberaad in de coronaperiode", stelt Michel Gregoire namens TOP.

In het afgelopen jaar waren het vanwege de coronacrisis opnieuw onzekere tijden voor veel Texelse ondernemers. "Maar telkens als er maatregelen vanuit het rijk kwamen, nam de gemeente uitgebreid de tijd om deze met ondernemers te bespreken en te overleggen wat mogelijk was. We werden serieus genomen en er werd echt gekeken hoe we samen tot een werkbare situatie konden komen. Op dat punt dus niet alleen een compliment voor de burgemeester, maar ook voor de ambtenaren."

Ondanks corona was het een goed jaar voor het Texels Ondernemers Platform. Het ledenaantal nam iets af, maar dit kwam vooral uit een groep kleine logiesverstrekkers die met pensioen is gegaan. De inkomsten zijn gestegen, de afdracht naar VVV Texel iets gestegen. De begroting was ook voor dit boekjaar weer sluitend.