De brandweer in actie bij de lekkage.
De brandweer in actie bij de lekkage. Foto: Willem Sangers

Waterleiding Den Burg breekt op meerdere plekken

De waterleiding in Den Burg is dinsdagmiddag op meerdere plaatsen tegelijk gesprongen. Er deden zich breuken voor in de Willem van Beierenstraat, aan de Haffelderweg en het Meyertebos. In de Willem van Beierenstraat moest de brandweer in actie komen. Daar stroomde het water vrij hevig uit een gat dat bij de oprit van een woning was ontstaan, waardoor een deel van de straat blank kwam te staan. 


De politie sloot de straat af en ook Gemeentewerken kwam erbij om de problemen te verhelpen. Het Meyertebos moest eveneens worden afgesloten en ook op de Haffelderweg liep het water over straat. Daar was de breuk vlakbij de kruising met de Emmalaan. Volgens drinkwaterbedrijf PWN was er sprake van een unieke situatie die de technische dienst ook niet eerder meemaakte. Er was sprake van een kapotte luchtvulklep in een waterslagketel waardoor het misging.


Er waren afgelopen week ook meldingen van storingen in de waterleiding nabij Den Hoorn en aan de Postweg in Eierland waar momenteel de reconstructie wordt uitgevoerd. Dat hield volgens PWN geen verband met de breuken in Den Burg.