De jeugdelftallen in de nieuwe tenues.
De jeugdelftallen in de nieuwe tenues. Foto: Willem Oosterhof

Nieuwe tenues jeugd Texel'94

Liefst negen jeugdelftallen van Texel'94 zijn tegelijkertijd in nieuwe kleding gestoken. De nieuwe tenues werden geregeld door de clubvrienden van Texel'94.

De nieuwe kleding is voor de jeugd tot en met 9 jaar (spelend in de elftallen Arsenal, Everton, Liverpool en Chelsea) en voor de jeugd van 10-11 jaar (Anderlecht, Bayern Munchen, Benfica, Juventus en Dortmund). 


De jeugdelftallen waren recent bij elkaar op het veld om de nieuwe kleding te laten zien. De spelers kunnen daarmee tijdens trainingen en wedstrijden weer goed verzorgd aantreden. "Ze waren er trots op", vertelt Gerard Veeger, voorzitter van de clubvrienden van Texel'94.

De clubvrienden bestaan sinds de fusie van SV Texel en Texelse Boys in 1994. Voorheen waren het de 'club van 100' en de 'club van 75' en werd er nog gewerkt met guldens (100 en 75 gulden). De bijdrage van de leden is tegenwoordig €40,- per jaar oftewel €0,77 per week zoals de clubvrienden het zelf omschrijven.


De zeventig leden bepalen één keer per jaar waar ze binnen de club steun aan verlenen. Dan gaat het onder meer om het reizen van de jeugd naar wedstrijden, kampeerweekenden, jeugdclubavonden en steun voor het G-voetbal. De kleding was een grote uitgave voor de clubvrienden, maar het komt volgens Veeger ten goede aan het voetbal voor de jeugd in het algemeen.