Op deze foto van Anne MX Pics is goed te zien hoe zwaar het was.
Op deze foto van Anne MX Pics is goed te zien hoe zwaar het was. Foto: Anne MX Pics

Gerrit Zijm Cross

Vier weken lang waren ze met acht man bezig met opbouwen toen regen roet in het eten dreigde te gooien van de 22ste Gerrit Zijm 4 Uurs Cross. Dolgelukkig waren ze dan ook dat het het evenement afgelopen zondag - na een week uitstel - toch doorging.

De motorcrosswedstrijd was anders dan anders. Zo kon er vanwege de coronamaatregelen geen publiek bij het evenement aanwezig zijn. De massaal toegestroomde deelnemers lieten de pret er niet door drukken op het loodzware parcours. "Op het rechte stuk halen de rijders in de klasse 125cc+ snelheden van rond de 125 kilometer meter uur. In de bochten en bij de sloot was het ploeteren", vertelt Otto Goënga. 

De winst ging in de koningsklasse (65 teams) van de estafetterace naar het overkantse trio René de Jong, Michel Hoenson en Carlos Hulsen. Beste Texelaars werden Tijme Goenga, Micha-Boy de Waal en Remco van Laar. Lang lagen zij op een tweede plek, maar een val van Tijme drie kwartier voor tijd zorgde ervoor dat ze een plekje moesten inleveren. 

"We zijn heel blij dat het evenement kon doorgaan. Het weer heb je niet in de hand. We zijn de eigenaar van het vliegeveld, en de boeren die hun land beschikbaar stelden (Piet de Wit, de familie Langeveld en de familie Wetenkamp) zeer dankbaar. Wie we ook een speciaal bedankje willen geven, is de gemeente. Zij zijn heel coulant geweest met de week uitstel. Top geregeld. En natuurlijk alle 30 vrijwilligers die een week later weer konden bedankt", vervolgt Otto.

De anderhalf uurs cross (65 en 85 CC, 20 teams) was een prooi voor Wesley Bergsma. Beste Texelaars werden hier Yentel Kooger-Owen Kooger. 


Texelaars 4 uur Cross 3. Tijme Goenga-Micha-Boy de Waal- Remco van Laar; 5. Tim van Dooijeweerd-Sem Super-Ruben Kroon; 15. Kris ter Steege-Lars Snip-Mattijs de Lugt; 22. Ingmar Smit-Daan Witte-Jan-Jelle van der Vis; 23. Pascal Veenstra-Joost Broekman-Co de Wit; 24. Sander witte-Ralph Sigmans-Jan Hasteberg; 28. Thijs Pijper-Nikay Sangers-Ids Witte; 43. Nanning Kikkert-Jeffrey Betsema- Myren Helleman; 55. Indy van Heerwaarden -Kevin Stolp-Duncan van Roosmaelen.

Texelaars anderhalf Uurs Cross

85 CC: 3. Yentel Kooger-Owen Kooger; 8Stan witte-Siem van Heerwaarden; 11 Damiën Stolk-Jayden Stolk.

65 CC: 7. Joris Rikkenberg-Luuk Klein Woolthuis.

Volledige uitslagen van bovenstaande races zijn te vinden op speedhive.mylaps.com.

50 CC: 1. Demian van den Hoorn en Finn Klein Woolthuis. 2. Jayden Kooger en Travis Witte, 3. Mark Haan en Gwen Stellinga.