Texel'94 opnieuw heel snel achter

Texel'94 heeft zondagmiddag uit in Schagen met 4-1 verloren van Schagen United, op het moment gedeeld koploper in de vierde klasse.

Texel had, net als een week geleden tegen Duinrand S, de pech om al meteen aan het begin van de wedstrijd een doelpunt tegen te krijgen, waardoor de ploeg achter de feiten aanliep. De achterstand werd gecorrigeerd in de twintigste minuut nadat Stijn Arends een penalty had verzilverd (in tweede instantie, de eerste moest over van de scheids), maar duidelijk was wel dat Schagen United de betere ploeg in het veld was. De ploeg scoorde al snel 2-1 en kort voor de rust werd het doel van Texel nog een keer gevonden, waardoor de spelers van Texel met een 3-1 achterstand de rust ingingen.

Het team begon volgens René Guldemond goed aan de tweede helft, maar verzuimde om de opgelopen achterstand kleiner te maken. De ploeg wist wel lang nieuwe doelpunten van Schagen te voorkomen, totdat de thuisploeg alsnog een gaatje vond en de eindstand op 4-1 bepaalde. Texel staat door het verlies nu op de vijfde plaats in de vierde klasse met tien punten uit zeven wedstrijden. Schagen United, VV Succes en Flevo gaan aan kop met elk achttien punten. Zondag 21 november speelt Texel thuis in Den Burg tegen VV Succes uit Hippolytushoef. Door de coronamaatregelen werd er zonder publiek gespeeld.