Advertentie voor 10 appartementen Jelleboog zoals deze is verschenen in huis-aan-huis krant Nieuwsblad Hollands Kroon.
Advertentie voor 10 appartementen Jelleboog zoals deze is verschenen in huis-aan-huis krant Nieuwsblad Hollands Kroon. Bron: Nieuwsblad Hollands Kroon

Appartementen Jelleboog aan overkant al in de aanbieding

Algemeen

Aan de Kantoorstraat is de nieuwbouw van het project Jelleboog gestart. Er komen veertien betaalbare appartementen. Alleen voor Texelaars? 

Dat is zeer de vraag nu er in de Kop van Noord-Holland al mee wordt geadverteerd: “De eerste bewoners van dit project hebben geen huisvestingsvergunning nodig.”

Het klopt dat de appartementen die op de locatie Jelleboog komen beneden de koopprijsgrens van zes ton ook mogen worden verkocht aan mensen zonder huisvestingsvergunning op Texel.

Toen de raad in juli 2019 de Huisvestingsverordening instelde, werd gelijktijdig besloten om ’t Erf van Den Burg in de Tuunen (17 woningen) daarvan uit te zonderen (en daarmee van de koopprijsgrens van 6 ton). Net als de projecten Voor Mekaar in Strend (De Akker, 18 woningen), De Korf III in De Koog (20 appartementen) en in de Kantoorstraat (14 appartementen). Argument voor deze uitzondering was dat “de o..