Huiskameroptreden Broadway in 2018
Huiskameroptreden Broadway in 2018 Foto: Gerard Timmerman

Broadway Den Hoorn keert volgend jaar terug

Algemeen

Broadway Den Hoorn keert terug in 2022. De twaalfde editie van het tweejaarlijkse huiskamer theaterfestival zou worden gehouden in 2020, maar kon geen doorgang vinden door de uitbraak van corona. Die editie vindt nu volgend jaar tijdens het Pinksterweekend plaats.

Drie dagen lang vormen huiskamers, garages en schuren van inwoners van Den Hoorn het decor voor cabaret, muziek en kleinkunst, uitgevoerd door tientallen artiesten. De podia staan aan de Herenstraat, Naalrand, Klif en Witteweg. Per avond vinden er vanaf half acht vier optredens plaats van een half uur. Bezoekers kunnen kiezen uit tientallen combinaties van artiesten. Tussen de optredens is er een half uur pauze, waarin bezoekers naar het volgende podium kunnen wandelen. 

In 2020 en 2021 kon geen Broadway worden gehouden vanwege de pandemie. Voor de organisatie was het spannend hoe de inwoners van Den Hoorn zouden reageren op een nieuwe editie. Tot grote vreugde van de organisatoren waren de reacties alleen maar positief, honderd procent! ..