Klaverjassen: winst Vlaming en Geus

John Vlaming en Eric Jan Geus waren de sterkste in de zesde speelronde van de klaverjascompetitie. Zij verstevigden daarmee hun leidende positie in het algemeen klassement.

John Vlaming en Eric Jan Geus waren deze competitie bepaald niet sterk gestart. Na drie ronden stonden zij slechts negende in het klassement. Daarna begon het te lopen bij de beide heren, die deze week meteen ook maar hun tweede rondewinst noteerden. Na een opening van 1829, een uitschieter van 2183 en een ronde van 1872 leek zelfs het seizoenrecord (ook in handen van deze twee cracks) in zicht, maar zover kwam het niet. De laatste ronde stokte het en bleef de teller staan op precies 7300 punten. Niettemin waren Geus en Vlaming zeer tevreden. Zij nemen nu wat afstand en hebben de leiding stevig in handen. Frans Bos en George Eelman zijn dit seizoen opvallend goed op dreef. Zij draaien steeds al mee in de bovenste helft van het klassement, maar na een tweede achtereenvolgende score boven de 7000 punten stoten de heren door naar de top van het klassement. Ook nu was de score opvallend regelmatig, alles tussen de 1600 en 1800 punten met één uitschieter van 2018. Het leverde 7166 punten op. Bos en Eelman stijgen van vijf naar twee in het klassement. 

In het algemeen klassement hebben Vlaming en Geus hun voorsprong op de nummers twee – Bos en Eelman – inmiddels uitgebouwd naar 942 punten. Caspers en Weijdt staan op een achterstand van 1291 punten derde.