Museum Waelstee ontvangt €4.500,- voor de plaatsing van een lift in het museum.
Museum Waelstee ontvangt €4.500,- voor de plaatsing van een lift in het museum. Foto: Samen één

Samen één steunt initiatieven met €50.000,-

Samen één Texel ondersteunt diverse Texelse initiatieven met een gezamenlijke bijdrage van €50.000. 


Museum Waelstee ontvangt €4.500,- voor de plaatsing van een lift in het museum om de toegankelijkheid voor ouderen en rolstoelgebruikers te verbeteren. Het Maartenhuis krijgt € 37.000,- voor renovatie van het huis Brendaan. Dit huis is gebouwd in 1995 voor een doelgroep van destijds jongere, mobiele bewoners en voldoet niet meer aan de huidige eisen. Om het geschikt te maken voor de oudere bewoners en hun specifieke zorgvraag is een toekomstbestendige renovatie noodzakelijk. 

Texels Welzijn en Therapie Wolf organiseren vier ontmoetings- en informatiebijeenkomsten voor patiënten en hun naasten met "Niet-aangeboren hersenletsel" op Texel zoals een hersenbloeding, een herseninfarct, MS en de ziekte van Parkinson. Samen één Texel doneert €890,- voor het project Café Brainstorm.

De dorpscommissie  Eierland ontvangt €1000,- voor de organisatie van een kerstdiner voor ruim 100 mensen in de Cocksdorp en Eierland en de Texelse seniorenvereniging ontvangt €5.000 voor de kerstviering voor leden. Het SIGT dat zich inzet voor een betere toegankelijkheid van het eiland voor gehandicapten ontvangt €1.000,-.
Young4ever krijgt €2000,- voor de organisatie van het Ouwe Sunder frisfeest. Samen één Texel ondersteunt van harte dit initiatief om de Texelse jongeren op een alcoholvrije manier kennis te laten maken met het traditionele Texelse Ouwe Sunder feest. De vrijwilligers van Tafeltje Dekje die trouw iedere dag, ook tijdens de coronaperiode, de maaltijden bij de klanten bezorgen, hebben van Samen één Texel als dank voor hun inzet een pakketje Texelse produkten aangeboden gekregen.