WOE 10 NOV

7:00 Kunst in Schapenboet ‘Vischwijven’ is de titel van de expositie van (Hendrikje) Ericka Voortman in de boet van Ruud Bakker aan het fietspad tussen de Mokweg en de Stolpweg bij Den Hoorn. Dagelijks, vrije entrée.

 

9:00 Vogelexcursie Noordkaap BirdingTexel organiseert een twee uur durende excursie op de noordkop. Aanvang 9:00 uur vanaf de parkeerplaats bij Strandpaviljoen Kaap Noord - De Cocksdorp. Info en boeken op www.birding.texel.com

 

10:00 Elke woensdag kan men meelopen met de Gezond Natuur wandelingen. Er wordt om 10 uur gestart bij het Cafeetje in Oosterend. De wandelingen zijn er voor iedereen en het is gratis.

 

10:00 Beklim de zes verdiepingen van de vuurtoren en geniet van het mooiste uitzicht van Texel. Bij helder weer kijk je kilometers ver! Koop vooraf je ticket met tijdslot op vuurtorentexel.nl.

 

10:00 Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur in dorpshuis De Hof in De Koog. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.

 

10:30 Inloopspreekuur Texels Welzijn Texels Welzijn houdt wekelijks inloopspreekuur in dorpshuis De Wielewaal in De Waal. 

 

11:00 Galerie Posthuys heet Marleen Bakker welkom thuis op Texel. Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is open van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur. tevens zijn De Schorren en zeelandschappen van Dimitri Feenstra zijn t/m 31 oktober te zien en Pieter van Schelt presenteert "branding" in twintig scènes en filmstills. . 

 

15:00 Iedere woensdag om 15.00 uur wordt er in de bibliotheek aan peuters en kleuters voorgelezen. Toegang gratis en aanmelden is niet nodig. Meer info: www.kopgroepbibliotheken.nl

 

19:30 Vanavond vergadert de gemeenteraad in het gemeentehuis aan de Emmalaan. De gemeenteraad neemt besluiten over voorliggende adviezen. Op de agenda staat o.a. de ontwerp-begroting 2022 van De Bolder, de ontwerp-programmabegroting 2022, diverse belastingverordeningen 2022, de bouw van 3 woningen aan de Joan Hodshonstraat in de Cocksdorp, de percentageregeling kunst in de openbare ruimte Texel, het rapport van de rekenkamercommissie 'Quickscan Duurzaamheidsbeleid - Kansen voor Duurzaamheid op Texel, de Archeologische verwachtingenkaart Waddenzee en de deelnemersovereenkomst SVn . 

 

19:30 Boekpresentatie van het boek 'Zilt' en een proeverij door de auteurs in de bibliotheek. Tijdens deze avond hoor en ervaar je wat zilte groente zijn. Toegang gratis. Wel aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl

 


DO 11 NOV 

10:00 Gezond natuur wandelingen. Elke donderdag kan men meelopen met de Gezond Natuur wandelingen. Er wordt om 10 uur gestart bij de Windroos (Maartenshuis, Ruijslaan 81) en bij de achteringang (aan de Jonkerstraat) van de Gollards in Den Burg. 


13:40 In het Belgische Niel start Denise Betsema voor een wedstrijd met een sterk deelnemersveld in het klassement van de Superprestige waarin zij aan de leiding staat in het klassement. Deze 'Jaarmarktcross' is te zien op Sporza en Eurosport.

 

13:45 Kom en speel jeu de boules op onze banen bij Zwembad Molenkoog. Voor slechts 2 euro per persoon kunt u met ons meespelen. 

 

19:30 Bij de Texelse Modelspoorclub zijn diverse modelspoorschalen H0, N, Z te zien en er is een impressie van een spoor gedurende de oorlog op Texel in een caravan. Bezoekers welkom.