SV Oosterend pakt eerste winst en is klaar voor eilandderby

SV Oosterend is er zondag in t Zand in geslaagd de eerste drie punten van het seizoen mee naar huis te nemen. Tegenstander Geel Zwart werd met 1-3 verslagen. Het is een goede generale voor de thuiswedstrijd tegen De Koog die zondag gepland staat.

SVO trad aan met enkele wijzigingen in de basiself ten opzichte van de wedstrijd tegen Schagen United. Dave Witte en Myren Helleman waren afwezig. Daarentegen waren Jim Kossen, Hannes Eelman, Ben Daalder, Jan Willem Ellen en debutant Daan Vlaming wel beschikbaar.

In een erg matig eerste half uur waarin beide ploegen veel fouten maakten en de scherpte misten kreeg SVO toch 5 opgelegde kansen. Dylan Betsema, Bart de Lugt en Yorgo Helleman hadden het vizier echter niet op scherp staan. Geel Zwart daarentegen kreeg 1 kans en het was in de 27e minuut wel direct raak: 1-0.

Daarna kwam SVO beter in het spel en dit werd net voor rust uitgedrukt in de gelijkmaker: na een handsbal in het strafschopgebied was het Yorgo Helleman die feilloos raak schoot.

Beide ploegen gingen rusten met deze gelijke stand. In de tweede helft met wind tegen voor SVO was de eerste kans voor Geel Zwart: keeper Sander Bremer redde bekwaam. Nadat Yorgo Helleman na 4 keer 1 op 1 bij de keeper de bal niet in het net kreeg, was het na 65 minuten dan eindelijk wel raak: 1-2. Deze treffer werkte bevrijdend voor SVO terwijl Geel Zwart open huis hield achterin en alles forceerde voor de gelijkmaker. SVO kreeg legio kansen met name Helleman maar wist alleen 5 minuten voor tijd nog de 1-3 te scoren. Opnieuw Helleman was de doelpuntenmaker.

Al met al een welkome overwinning voor de ploeg van coach Nico Kremer. Zijn ploeg gaat steeds beter voetballen en hoopt deze stijgende lijn in de derby volgende week tegen De Koog door te zetten.