Ook Petten wint in Den Hoorn

Het begint voor de Zwaluwen een eentonig verhaal te worden dit seizoen. Goede bedoelingen, redelijk in de wedstrijd zitten en toch eindigen met lege handen. In Den Hoorn werd het 0-3 voor Petten.

Zoals wel vaker dit seizoen, ging het ook tegen Petten bij ZDH een uur best aardig, al hadden de gasten de meeste aanspraak op goals. Die vielen vervolgens alle drie in het vijfde kwartier van de wedstrijd. Resultaat: 0-3.


Zonder Tom Bijl en Gijs de Graaf, maar met de weer fitte aanvoerder Guido Boogaard startte ZDH vol goede moed aan het duel met Petten, waar in de voorbereiding nog nipt met 1-0 van was verloren. Na ruim twee minuten beproefde linksback Lars Frederici zijn geluk door vanaf de middenlijn op doel te schieten. Zijn poeier spatte uiteen op de lat. Daarna waren de beste kansen voor de gasten. Een grote kans werd van dichtbij overgeschoten, Jelmer de Ruyter redde met een knappe reflex en eenmaal schoot Joost Boekel bij het voorkomen van een treffer het leer tegen zijn eigen lat. Pas vlak voor rust lieten de Hoornders zien ook te kunnen aanvallen, maar was 0-0 de maximaal haalbare ruststand. 


Tijdens de 'limonade' probeerde coach Mike de Bruijn (Joop Rommets was afwezig), de puntjes op de i te zetten. ZDH begon ook aardig aan de tweede helft en leek zelfs voorzichtig opzoek te gaan naar de openingstreffer. Ondertussen verving Frenk van Heeringen Frederici. Na ruim een uur ging het toch mis. Een corner werd door Koen Schut bij de tweede paal binnengekopt: 0-1. 


Nog voordat de Zwaluwen zich konden herpakken was het 0-2. Ditmaal was het invaller Martijn van Nimwegen die op zijn 47ste (!) handig wegdraaide en hard raak knalde. Daarna kwam Willem Rommets in het veld voor Koen Jansen die lichte hamstringklachten had. Korte tijd later veroorzaakte Barry van der El een penalty die door Arvith Vos werd benut, ondanks dat De Ruyter de goede hoek had gekozen. Routinier DaniĆ«l Bakker verving de moegestreden Boekel op het middenveld in het laatste kwartier. Dat was meteen de beste fase van ZDH en een eretreffer hing in de lucht. Dat lukte niet, waardoor Den Hoorn weer een nieuwe teleurstelling moest slikken. 


Volgende week volgt een uitduel in Abbekerk tegen ALC.