Opnieuw verlies SV De Koog

Tegen Flevo uit Middenmeer is SV De Koog er opnieuw niet in geslaagd punten te pakken, het werd 1-6. Het sterke veldspel van De Koog tegen Texel’94 werd in het eerste half uur tegen Flevo voortgezet. Met veel diepgang in het spel door goede loopacties van spits Robin Schoo kreeg De Koog enkele goede kansen. Robin en Ben Siebinga konden deze echter niet omzetten in een doelpunt.

Na 33 minuten voetbal kreeg De Koog de rekening voor het zelf niet afmaken van de kansen. Een voorzet van de rechterkant werd knap aangenomen door de Flevo-spits. Al uitglijdend kon deze de bal nog net met de punt van de schoen door de benen van keeper Eddy Witte krijgen. Even leken de mannen van Bas Steegers uit het veld geslagen. Maar gelukkig voor het thuispubliek bracht Schoo luttele minuten later de stand weer in evenwicht. Een vrije trap van Jesse Wonder werd door Schoo magistraal met het hoofd via de onderkant van de deklat in het doel gekopt.

Door deze gelijkmaker leek er bij De Koog enige mate van verslapping in de ploeg te sluipen. Daar waar eerst hoog druk werd gezet op de verdediging van Flevo en veel duels op wilskracht werden gewonnen, kwamen de blauwhemden plots overal net te laat. De ploeg van oud-Koger trainer Mario van ’t Hert liet zien waardoor zij de ranglijst in de 4 klasse A aanvoeren. Flevo wist dankbaar gebruik te maken van de ruimte en liep door twee slimme counters in de vijf minuten voor rust uit naar een 1-3 ruststand.

De tweede helft was nog maar net onderweg of vlam sloeg in de pan. Gemene en zeer kwalijke opmerkingen van de Flevo-buitenspelers zorgden voor een flink opstootje. Dit zette de wedstrijd dusdanig op scherp dat De Koog bijna letterlijk met het mes tussen de tanden zocht naar de aansluitingstreffer. Maar, het zat De Koog niet mee; Koger-verdediger Daan Eelman kreeg, aldus de scheidsrechter, de bal op zijn arm in het strafschopgebied. Volgens Eelman een ‘Kafferiaanse streek’ aangezien de bal met de borst werd verlengd. Een appél op eerlijk handelen van plaatsvervangend goedheiligman en Koger-grensrechter Arnold ‘Kets’ Kearcher werd weggewuifd. Een opmerkelijke manier van de man met de fluit om de angel uit de wedstrijd te halen. Nadat de penalty door een der Flevo-spelers was omgezet in een doelpunt, kabbelde de wedstrijd naar het einde. Uiteindelijk wist de captain van Flevo met een kopbal en een knappe solo de 1-5 en de 1-6 nog op het scorebord te krijgen.

Aankomende week staat de volgende derby op het programma en gaat SV De Koog op bezoek bij SV Oosterend. Beide ploegen zullen extra gemotiveerd zijn, daar zij beiden hun eerste eilandderby's verloren tegen Texel'94.