Schoolgebouw De Akker aan de Kotterstraat in Oosterend al een tijd leeg. Deze foto stamt uit 2016. Inmiddels is het pand flink verloederd.
Schoolgebouw De Akker aan de Kotterstraat in Oosterend al een tijd leeg. Deze foto stamt uit 2016. Inmiddels is het pand flink verloederd. Foto: Gerard Timmerman

Plannen voor vijftig huizen in Oosterend

Algemeen

Vijftig nieuwe woningen voor Oosterend de komende jaren. Dat is de optelsom die donderdagavond in De Bijenkorf werd gemaakt van het totaal van drie nieuwbouwprojecten die op stapel staan. 28 woningen achter De Bijenkorf, 18 op locatie De Akker en de rest in de voormalige gereformeerde kerk aan de Peperstraat.

De stichting is over plan De Akker volop in gesprek, onder meer met omwonenden

Het grootste aantal woningen wordt gebouwd op het braakliggende land achter bij de tennisbaan. Drie vrijstaande woningen, vier vrije sector en 21 sociale huurwoningen. Hein van de Vlerk, beleidsadviseur bij de gemeente en Jan van Andel van Woontij toonden op de bijeenkomst van de dorpscommissie de plattegrond, die overigens nog niet helemaal definitief is. Over de exacte invulling worden namelijk nog gesprekken gevoerd met omwonenden.

Dat er naar verhouding zoveel sociale huurwoningen zijn ingetekend, vloeit voort uit de prestatieafspraken die de gemeente heeft gemaakt met Woontij. Plannen van vergelijkbare opzet bestaan ook voor voorgenomen nieuwbouw in Oudesch..