Texel'94 wint saaie herfstderby

In een weinig enerverende derby heeft Texel'94 zondag met 2-1 gewonnen van S.V. De Koog. De gasten hadden een punt verdiend op het kunstgras, maar Stijn Arends maakte aan die Koger Hoop een einde door een vrije trap prachtig binnen te schieten.

Het regende en het was guur, toch waren er enkele honderden supporters op de tweede eilandderby van het seizoen afgekomen. Velen scholen onder het afdak van de kantine of onder de overdekte tribune. Zij zagen dat de thuisclub goed begon en De Koog goed onder druk zette. Al binnen het kwartier lag de bal achter keeper Eddy Witte van De Koog. De 1-0 kwam op naam van Ralph Beumkes. De gasten lieten zich echter niet uit het veld slaan en zochten steeds meer de aanval en Texel vond het wel goed of kon niet anders. Waar de thuisploeg Texel Oosterend makkelijk combineerde, bleef sprankelend voetbal ditmaal uit. Het was dan ook wachten op de gelijkmaker en die kwam. Op magistrale wijze schoot Dennis Heijman de 1-1 in de touwen. Het Koger publiek, dat een helft van de overdekte tribune had geclaimd - ging uit zijn dak. Het was één van de spaarzame mooie momenten in de eerste helft.

De tweede helft zorgde voor nog minder vertier, maar de spanning maakte een hoop goed en ondanks het slechte weer, zat de sfeer er goed in. Beide clubs probeerden wel de winst binnen te slepen, maar op een paar spaarzame momenten na slaagde geen van beide clubs er in echt gevaarlijk geworden. Nadat De Koog een vrije trap vanaf een kansrijke positie in de muur plantte, liet Texel'94 tien minuten voor tijd zien dat dat ook anders kan. Vanaf een meter of achttien schoot Arends de bal precies door de ruimte bij de muur en buiten bereik van Eddy Witte. De Koog probeerde nog terug te komen en was in blessuretijd heel dichtbij toen een schot van afstand op de paal terecht kwam. De scheidsrechter floot een uitstekende wedstrijd, al waren de nodige supporters en de trainer van De Koog het daar logischerwijs niet mee eens. De teleurstelling bij De Koog was groot, omdat de 'blauwe trein' ook zeker een punt had verdiend.

Door de 2-1 winst op S.V. De Koog staat Texel'94 nu op een zesde plaats in de vierde klasse. De voorsprong op de nummer zeven Geel Zwart'30 en de nummer acht De Koog is gegroeid naar vijf punten. Dit terwijl de achterstand op de teams hoger op de ranglijst slechts drie punten is. Succes, dat tweede staat, heeft ook maar drie punten meer dan Texel'94, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.