Geen punten voor sterk SVO

SV Oosterend kreeg zondag het op voorhand sterke Schagen United op bezoek op Sportpark Sieme Keijzer.

De mannen van trainer/coach Nico Kremer hadden er zin in om de gasten goed tegenstand te bieden. Vanaf het eerste fluitsignaal zat Oosterend er bovenop, de bal ging bij de Schagenaren achterin makkelijk rond maar als de bal het middenveld over kwam hadden ze snel een groen-witte in de nek te hijgen. Tot de 18e minuut kregen beide teams geen kansen en was het een spannend schouwspel. Ondanks het mindere weer kregen de vijftig toeschouwers een mooie wedstrijd te zien.

In de 19e minuut kwam Schagen over rechts goed door en de buitenspelers zetten strak voor. Sander de Haan probeerde met een sliding de bal voor de spits weg te halen. Dit lukt ook maar zeer ongelukkig prikte hij de bal in de korte hoek achter de eigen keeper Sander Bremer. Een tegenvaller voor de sterk en goed spelende thuisploeg. Na dit doelpunt bleef het spannend, Oosterend loerde op een counter en Schagen bepaalde het spel maar kwamen niet door de goed staande thuisploeg.

Na de thee geen wijzigingen en het zelfde speelbeeld. Toch kwam Oosterend dichter bij de keeper van Schagen, een paar afstandsschoten werden knap gepakt door de sluitpost.

Zelfs via een aantal corners kon Oosterend niet echt gevaarlijk worden. In de 57ste minuut werd een knappe combinatie afgerond door de rechtsbuiten. Doni Bregovina kreeg de bal in de voeten en haalde uit, zijn harde schuiver ging in de verre hoek via binnenkant paal het doel in. Oosterend ging vol op zoek naar de aansluitende maar kwam niet door de verdediging van Schagen. Door het offensief kwam er bij Oosterend ruimte achterin en in de 79se minuut wist Matz Mathot hiervan te profiteren na een snelle counter, hij scoorde de 0-3 wat ook de eindstand werd.

Oosterend verliet ondanks het verlies met een goed gevoel het veld. Het spel en inzet was prima en als de mannen dit doorzetten dan gaan de punten zeker komen. Zelfs de tegenstander was verbaasd dat er door het sterke Oosterend nog geen punten waren behaald. Een mooi compliment en een houvast voor Oosterend. Komende zondag gaat men op bezoek bij Geel Zwart.