Drijver wint eerste wintercompetitie


Debutant Martijn Drijver, renner van de Duinker Infra groep uit Oosterend, heeft zaterdag winst gepakt in de eerste wedstrijd van Wielersport Texels wintercompetitie.

De wedstrijd commissie had een leuk en uitdagend parcours uitgezet aan de Biesbosweg waar pittige klimmetjes werden afgewisseld met lange rechte stukken zand en modder.

Drijver ontsnapte met twee man, samen met Niels Jeroen Bos en Roel Bakker vormden ze na twee rondes de kopgroep.

Ondanks een tuimelpartij eerder in de wedstrijd wist Drijver de eindsprint te winnen van de gevestigde orde. Hij neemt hierdoor meteen de leiding in wintercompetitie. Roel Bakker werd tweede en Niels Jeroen Bos derde.

Bij de B-poule liet Maarten Koorn de competitie snel achter zich, haalde zelfs een A-poule renner in, tweede plek was voor Simon Koopmans en nieuwkomer Dirk Barends pakte de derde plek.

Bij de jeugd werd ook hard gestreden op het zware parcours en was de winst voor Daan Aberson bij de A-jeugd, Elin Witte bij de B Jeugd en Boaz de Jong was snelste van de C-jeugd.

Meedoen aan de Wintercompetitie is nog mogelijk. De volgende wedstrijd is zaterdag 20 november aan de Paradijsweg. Meer informatie op, www.wstexel.nl