Geen eigen priklocatie op Texel voor halen van de 'derde prik'

GGD Hollands Noorden stelt geen aparte vaccinatiemogelijkheid in op Texel voor Texelaars die momenteel worden uitgenodigd om een 'derde prik' tegen het coronavirus te komen halen.

Dat heeft de GGD desgevraagd laten weten nu landelijk een specifieke doelgroep met ernstige afweerstoornissen wordt uitgenodigd voor de 'derde prik'. Volgens een woordvoerder van de gezondheidsdienst is die doelgroep op het eiland te klein om apart een prikmogelijkheid op Texel in het leven te roepen. 

Texelaars die van hun behandelend medisch specialist een uitnodiging krijgen voor een 'derde prik', kunnen een afspraak maken met de GGD om de prik vervolgens bij een vaccinatielocatie van de GGD e komen halen. De dichtstbijzijnde locatie voor Texel is de vaccinatiepost in het oude gemeentehuis aan de F. Bijlweg in Den Helder. Volgens de GGD voldoet Texel daarmee aan de landelijke norm dat iemand binnen een reisafstand van een half uur op een vaccinatielocatie moet kunnen zijn. 


De mensen die momenteel worden uitgenodigd, krijgen van de GGD het mRNA-vaccin (Pfizer). Hoeveel Texelaars met ernstige afweerstoornissen voor de 'derde prik' zijn uitgenodigd is vanuit de GGD niet te zeggen omdat de uitnodigingen door medisch specialisten worden verstuurd. "Dat kan ook een arts uit een andere regio zijn." Bij Omring, dat diverse zorglocaties op Texel heeft, is op dit moment nog niets bekend over de derde prik voor de bewoners. "Dat wordt landelijk bepaald. We hopen natuurlijk wel dat we onze bewoners, net als de vorige keer, op de eigen zorglocaties mogen vaccineren."