ZA 30 OKT

7:00 Kunst in Schapenboet ‘Vischwijven’ is de titel van de expositie van (Hendrikje) Ericka Voortman in de boet van Ruud Bakker aan het fietspad tussen de Mokweg en de Stolpweg bij Den Hoorn. Dagelijks, vrije entrée.

 

10:00 Elke zaterdag kan men meelopen met de Gezond Natuur wandelingen. Er wordt om 10 uur gestart bij Stayokay in Den Burg. De wandelingen zijn er voor iedereen en het is gratis.

 

10:30 Luchtfotobedrijf Flying Focus op het vliegveld houdt Open Hangaar-dag. Ook worden de drie nieuwe fotoboeken voor het eerst gepresenteerd en is er een luchtfoto-expositie.

 

Kunnen gasten en Texelaars elke zaterdag een bezoek brengen aan galeries, exposities, ateliers en kunstenaars in en rondom De Hoge Berg en Oudeschild. Laat u verrassen!

 

11:00 Klimmen in het Klimpark Een avontuur voor jong en oud! Klimmen EnZo is hét klimpark van Texel op het prachtige vakantiepark De Krim in De Cocksdorp.

 

11:00 Galerie Posthuys heet Marleen Bakker welkom thuis op Texel. Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is open van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.

 

13:30 Tentoonstelling, exposities en cultuur in 'De Vermaning' in Oosterend. Kunst van vijf exposanten, nostalgisch winkeltje anno 1940-1950 met verkoop van Oud-Hollands snoepgoed en borstelwaren. Verkoop koffie en koek. Gratis entree.

 

19:00 Sterren kijken tijdens Nacht vd Nacht bij Volkssterrenwacht De Jager. Alleen bij helder weer. In het observatorium naast de ingang van Ecomare. Toegang gratis. Meer informatie en aanmelden op www.oriontexel.nl.

 


ZO 31 OKT 

8:00 Expositie Groos in Kleine Boet van Ruud Ode aan de diversiteit! Karakters zoals muurbloempjes, driftkopjes, donderstralen en dwarsliggers. Werk van Hendrikje, Stolpweg 43, Den Hoorn. Vlakbij haar expositie 'Vischwijven' in de Boet van Ruud!

 

9:45 Turfveld Wintercrossen Seizoen 21-22 Lopen in De Dennen op Texel nabij het Turfveld. Beschut in het bos. Inschrijven vanaf 10:15 uur Bospaviljoen Turfveld. Start 10:30 uur jeugd, rest om 10:50.

 

19:30 Wereldkoor Wereldkoor Het Wereldkoor zingt muziek uit alle windstreken; van Afrika tot Zuid-Amerika en verder! Dit najaar hebben we als thema ‘De donkere dagen’.

 


MA 1 NOV 

11:00 In en bij de schuren van Axel Lap aan de Witteweg 3 in Den Hoorn is iedere maandag een grote rommelmarkt. van 11:00-16:00 uur. De opbrengst komt ten bate van het onderhoud van het Hoornder kerkje. 



DI 2 NOV 

10:00 Texels Welzijn houdt een spreekuur in dorpshuis De Waldhoorn in Den Hoorn. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.

 

10:30 Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur in Het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.