Afbeelding
Foto:

Texels bier start met maandmenu

In samenwerking met de Texelse Courant, die voor corona al een succesvolle actie met de Texelse horeca heeft gehouden onder de naam ‘Het Texelse Courant Maandmenu’, is de Texelse bierbrouwerij een maandmenu begonnen waaraan diverse Texelse restaurants deelnemen. Tussen 1 november en 23 december kan men bij de deelnemende restaurants terecht voor een menu dat goed aansluit bij Texelse bieren of gerechten waarin Texels bier is verwerkt.

De deelnemende bedrijven zijn Pollo, Restaurant Kooger, Burgers Beers and Blues, Hotel Opduin en Oranjerie 't Vogelhuis in De Koog en Hart van Texel en De Stal in Den Burg. Ieder deelnemend restaurant heeft een driegangenmenu samengesteld. Zo kan men bij Pollo bijvoorbeeld terecht voor Biersoep, gemaakt met kippenbouillon en Texels Tripel en met seizoensgroenten en oude kaas-profiteroles. Daarop volgt Mosterdkip van de rotisserie met Texels Bockbier-mosterd en gepoft mosterdzaad met als toetje Peer in Texels Skiller wit met wittechocoladeijs, calamansi-mousse en kruidencrumble.

Bij restaurant Kooger aan de Boodtlaan in De Koog krijgt men vooraf een Coquille met crème van courgette en een saus van Skillerwit. Als hoofdgerecht staat er gerookte eendenborst met rode biet, framboos en een jus van Texels bockbier op het menu, na een panna cotta met abrikoos, hazelnoot en Skuumkoppe.


In de komende periode komt er in de krant en online aandacht voor de deelnemende bedrijven en hun menu. het belooft een zeer smakelijke periode te worden.