Afbeelding
Foto:

Natuur Goed geeft instapcursus "tuinieren met de natuur"

“Tuinieren met de natuur” is de titel van de cursus door Natuur Goed, de eetbare natuurtuin van Conradine de Geus en Siem van Tatenhove in Oosterend. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. Een cursus voor wie graag een mooie tuin heeft met de minste inspanning.


De instapcursus richt zich op wie een goed verzorgde tuin wil als ook mensen met een meer natuurlijke stijl. “De stijl bepaal je immers zelf, met de cursus geef ik je handvatten voor een gedegen aanpak. Het biedt een brede kennismaking met het sturen op een mooie, verzorgde en natuurlijke tuin. Een tuin waarin mens, dier en plant een plek krijgen en in wisselwerking met elkaar tot ontwikkeling komt. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten”, vertelt Conradine.

De eerste bijeenkomst gaat over het indelen van de tuin in de juiste proporties en de stijlen die te onderscheiden zijn. De tweede bijeenkomst is gericht op de kennis van planten, bomen en struiken. De derde sessie is praktijk: snoeien, planten vermeerderen en onderhouden. Die laatste bijeenkomst is bij “Natuur Goed”, Koningsweg 4 in Oosterend, of in de tuin van een cursist. Zie ook de beschrijving op de website natuurgoed.org. De cursus is op dinsdag 9, 16 en 23 november van 13.30 tot 16.00 uur of op donderdag 13 en 27 januari van 19.00 tot 21.30 uur. De datum van de derde bijeenkomst wordt in overleg bepaald. Wie deze dagen niet past, maar wel belangstelling heeft, kan contact op nemen.

Meer informatie en opgeven via www.natuurgoed.org