In de film 'Un Triomphe' voert een groep gedetineerden een beroemd toneelstuk op.
In de film 'Un Triomphe' voert een groep gedetineerden een beroemd toneelstuk op. Foto: duchili.com

Deze week in Cinema Texel

In Cinema Texel de komende week nog de kans om de nieuwste James Bond te gaan zien. In de 25e James Bond-film 'No Time to Die' heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica. Dit wordt abrupt onderbroken wanneer zijn oude vriend en CIA agent Felix Leiter hem vraagt om een ontvoerde wetenschapper te helpen bevrijden. 

In Venom 2 - Let there be Carnage is Tom Hardy terug op het grote doek als de bloeddorstige Venom, een van Marvels meest gruwelijke antihelden. De film is geregisseerd door Andy Serkis en Woody Harrelson vertolkt de rol van Venoms aartsvijand Cletus Kasady. 

Op dinsdagmiddag is om 14:00 uur in de Senioren Film Club de bijzondere film 'Un Triomphe' (foto) te zien. Om toch maar rond te kunnen komen, stemt worstelend acteur Étienne ermee in om een theaterworkshop in een gevangenis te geven. Verrast door het acteertalent besluit hij om met zijn bonte groep gedetineerden Samuel Beckett's toneelstuk ‘Wachten op Godot' op de planken brengen. Als de groep toestemming krijgt om buiten de gevangenismuren op te treden, heeft Étienne eindelijk de kans zijn talenten te laten zien. De mannen beginnen aan een tournee, die elke terugkeer achter de tralies weer pijnlijker maakt dan de vorige. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.