André van den Berg en Eric Heijenk in de showroom van Bouwcenter RAB: Keukens, badkamers en vloer- en wandtegels. Rechts Jan Jacob Rab met VR-bril.
André van den Berg en Eric Heijenk in de showroom van Bouwcenter RAB: Keukens, badkamers en vloer- en wandtegels. Rechts Jan Jacob Rab met VR-bril.

Sfeer, comfort en nieuwste snufjes

Toe aan een andere keuken? Een nieuwe badkamer of toilet? In de vernieuwde showroom van Bouwcenter RAB in Oudeschild heb je volop keus. De uitgebreide collectie wand- en vloertegels biedt ook tal van mogelijkheden.

De ontwikkelingen staan niet stil, zeker niet in de keukenbranche. “Het gaat waanzinnig snel”, vertellen André van den Berg en Eric Heijenk, de keuken- en badkamer- en tegelspecialisten bij Bouwcenter RAB.

Meest ingrijpend is misschien wel die bij het koken. André: “De omslag van gas naar inductie is heel snel gegaan. De voordelen zijn legio: makkelijk schoon te maken, eenvoudig, gebruiksvriendelijk, weinig energieverlies en het gaat snel.” André zet een pan water op, die binnen de kortste keren aan de kook is.

Meteen openbaart zich een nieuwe ontwikkeling: de waterdamp verdwijnt niet omhoog, maar wordt naar beneden afgezogen. De afzuiging die is ingebouwd in de inductieplaat doet zijn werk. De vet- en koolstoffilters zorgen dat damp en etensluchtjes worden afgezogen. Dit biedt legio voordelen boven de traditionele afzuigkap. Eric: “De afgezogen lucht en daarmee de warmte verdwijnt niet naar buiten. Na recirculatie stroomt de gezuiverde lucht terug in de kamer. Zou hou je de warmte binnen. Belangrijk voordeel is ook dat je niet plaatsgebonden bent. Je kunt dit overal plaatsen. Denk aan een mooi kookeiland. En geen ontsierende kap meer.”

Bouwcenter RAB biedt keus uit allerlei keukenapparatuur. André: “De stoomoven is een toegevoegde waarde die je steeds vaker in de keuken ziet. Het biedt meer smaakbeleving en behoud van vitamines en mineralen.” Zo zijn er allerlei mogelijkheden en wensen. Eric: “Voor de één is koken hobby, de ander houdt van makkelijk en snel. Wij bieden voor elk wat wils. Ook als het om de prijs gaat. Met een wat kleiner budget kom je hier tot een verbluffend resultaat.”

André: “De keuken is een belangrijk onderdeel van de leefruimte waar menigeen veel tijd doorbrengt. Sfeer en uitstraling zijn belangrijk. Maar ook gemak en levensduur. Hout is geliefd als front, maar heeft qua onderhoud en hygiëne z’n nadelen. We hebben de houtlook nu in kunststof-uitvoering. Minstens zo mooi, maar met legio voordelen: sterker, minder schadegevoelig, hygiënischer en makkelijker schoon te houden.” Nuttige tip: greeploze kastjes en laden. “Gebruiksvriendelijk en het oogt mooi strak.”

Slechts een greep uit de vele mogelijkheden. Wie bang is door de bomen het bos niet meer te kunnen zien, hoeft  niet te vrezen. Eric en André verstaan de kunst om wensen te vertalen in een mooie en passende keuken.

De ontwikkelingen staan niet stil

Wie graag zelf aan het inrichten gaat, is hier ook aan het goede adres. Achter een groot scherm en met behulp van een touchscreen kun je op eenvoudige wijze zelf een keuken inrichten. De apparatuur en andere spullen plaatsen en de kleur uitkiezen. En ter plekke ervaren hoe dat er uit gaat zien.

Het kan nog gekker: als je een nieuwe badkamer wilt, kan die ter plaatse voor je worden ingericht, tot en met de kleur tegels aan toe. Je kunt er zelf in gaan staan, onder de (regen)douche stappen en om je heen kijken. Met dank aan de digitale techniek. Met een VR (Virtual Reality) bril op ervaar je alvast je nieuwe badkamer.

Door de showroom wandelen kan natuurlijk ook. Die geeft een indruk van de vele stijlen, combinaties en (technische) mogelijkheden. Strak, sfeervol, naturel, noem maar op.

Volop keuze uit douches, toiletten en andere sanitaire apparatuur. Nieuwe ontwikkelingen: zoals een randloos toilet (eenvoudig schoon te maken), een toilet met ingebouwde afzuiging (vrij van luchtjes) en met douche en droogfunctie. Kranen, douches en andere accessoires in allerlei kleuren en uitvoeringen, passend in elk interieur. Spiegels in vele soorten en maten, vierkant, rond en verlicht. En tegels, vloer en wand, in meerdere uitvoeringen. Strak, met reliëf, naturel, etc.

André: “Materialen zijn sterk verbeterd en technieken verfijnd, met onder meer minder kans op beschadiging.” Mooi voorbeeld is de houtlook tegel in allerlei stijlen. De sfeer van hout en de voordelen van keramiek.

Bijzonder voorbeeld is Skinrock, natuursteen (leisteen), maar dan flinterdun. Geleverd op rol en toepasbaar op allerlei manieren. 

Het is slechts een greep uit de vele mogelijkheden op gebied van keuken en sanitair en de uitgebreide collectie vloer- en wandtegels bij Bouwcenter RAB. Dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 9:30 tot 17:30 uur, zaterdag van 9:30 tot 17:00 uur.