Het Oudeschilder Visserskoor.
Het Oudeschilder Visserskoor.

Maartenskerk start optredens

De Stichting Vrienden van de Maartenskerk Texel gaat na restauratie van de monumentale kerk en orgel in Oosterend en corona van start met het organiseren van zang/muziekoptredens, sprekers, enz.


De opbrengsten komen ten goede aan het behoud van de oudste kerk op Texel, de Maartenskerk in Oosterend. Vrienden (donateurs) van de Maartenskerk mogen deze drie evenementen gratis bezoeken. 

Entree is €10,- inclusief koffie/thee en in de pauze gratis frisdrank/hapje. Op zaterdag 30 oktober om 15:00 uur (inloop 14:30 uur) staat het Oudeschilder Visserskoor  onder leiding van André Keijzer op het programma. Op het programma staan oude visserijverhalen, verteld door oud-vissenmannen Cor de Wolf, Bram van Dijk en Kees Boersen.

Op zaterdag 20 november om 20:00 uur (inloop 19.30 uur) komt  fotograaf Jan Smit uit Lutjewinkel een prachtige presentatie met beeld en verhalen laten zien/horen over Noorwegen. De muziek wordt verzorgd door harpiste Ieke Tessel. 

Op 11 december om 15.00 uur ( inloop 14.30 uur) kerstconcert met organist Jan Teeuw, pianist Rens de Winter, trompettist Ruben v/d Kley en enige zangers.

Iedereen is van welkom, met geldig toegangsbewijs (QR code, vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testen voor toegang). Zie ook www.maartenskerktexel.nl.