Inloopavond over

alternatieve energie


Alternatieve energie is, zeker nu de prijzen voor gas- en elektriciteit de pan uit rijzen, een actueel onderwerp. “Alternatieve Energie op Texel” houdt donderdag 28 oktober een inloopavond in De Bijenkorf in Oosterend, aanvang 20:00 uur.


“Texel voorziet op dit moment nog maar voor 5 procent in de eigen energiebehoefte. Ik ga er vanuit dat menig Texelaar daar verandering in wil brengen”, schrijft initiatiefnemer Cor van der Knaap op de Facebookpagina “Alternatieve Energie op Texel”. “Tot nu toe heeft de politiek eigenlijk alle initiatieven tegen gehouden.” Naast ondernemers en particulieren nodig hij daarom ook politici en mensen van andere organisaties van uit te komen.

Van der Knaap wil de avond benutten om de mogelijkheden voor opwekking duurzame energie op Texel te verkennen en collectieve aanpak te verkennen en informatie uit te wisselen. Denk aan zonne-energie, maar ook windmolens tot een hoogte van 60 à 70 meter (zoals in De Helder, nabij de burgemeester Visser brug, kleinere windmolens voor agrarische bedrijven en wokkels en/of andere mogelijkheden voor particulieren. 

Toegang gratis, QR-code bij de hand houden.