Tekort tijd tussen raadsbesluit en start reconstructie voor graskeien

In drie maanden tijd een aannemer selecteren, graskeien vinden en de keien aanleggen in de berm. Het was geen haalbare kaart voor de Muyweg.

Dat heeft wethouder Edo Kooiman (verkeer) desgevraagd laten weten naar aanleiding van de situatie bij de Muyweg tussen de Postweg en de Hoofdweg. De raad bepaalde op 7 juli dat het college daar 'zo spoedig mogelijk' graskeien moest aanleggen in verband met de reconstructie van de Postweg die op 11 oktober van start is gegaan. In de praktijk gaat het anders; het college laat pas graskeien in de bermen langs de Muyweg aanleggen als de eerste fase van de reconstructie is afgerond. Dat zal naar naar verwachting eind april 2022 zijn.

Intentie van de raad was dat de bermen van de Muyweg, waarlangs het verkeer van de Postweg momenteel wordt omgeleid, al voor de reconstructie met graskeien versterkt zouden zijn. De bermen liggen er nu niet echt florissant bij. Volgens Kooiman is het niet goed dat na het raadsbesluit van 7 juli de verwachting is ontstaan dat de aanleg van graskeien vóór de reconstructie zou kunnen plaatsvinden, terwijl dat in de praktijk geen haalbare kaart was. Volgens Kooiman zou het qua volgorde ook niet verstandig zijn nu al graskeien langs de Muyweg te leggen, omdat daar door de reconstructie de komende tijd meer verkeer is. Dan kan de boel volgens hem beter knap worden gemaakt zodra de reconstructie van het gedeelte Postweg tussen de Nieuwlanderweg en de Slufterweg eind april 2022 is voltooid.

Om de Muyweg de komende maanden te ontzien, gaan er op meerdere plekken rijplaten in de berm komen. Daar is woensdagmiddag overleg over geweest op het gemeentehuis. Daar is ook besloten om per direct eenrichtingsverkeer op de Muyweg in te stellen (in de richting van de Postweg tot aan de Hoofdweg). Verkeer van de Hoofdweg naar de Postweg kan via de Slufterweg rijden waar eveneens per direct eenrichtingsverkeer is ingesteld. "Op deze manier stimuleren we verkeer op die wegen toch de aangegeven omleiding te volgen.”