Teststraat Den Helder naar andere plek


De GGD stopt in Den Helder met de coronateststraat die daar sinds vorig jaar aan de Handelskade was gevestigd.

Het testen op corona verhuist naar het voormalige gemeentehuis van Den Helder aan de Drs F. Bijlweg 20 waar de vaccinatielocatie van de GGD al een tijdje gevestigd is. Volgens de GGD worden de teststraat en de vaccinatielocatie samengevoegd, omdat op beide locaties de drukte de laatste maanden is afgenomen. "Bovendien is het pand aan de Handelskade geen ideale plek in de wintermaanden." Aan de Handelskade konden mensen tijdens het testen gewoon in de auto blijven zitten (daar was een drive-trough) en dat verandert ook; aan de Drs F. Bijlweg lopen mensen straks voor een test door het voormalige gemeentehuis (daar is nu een walk-trough). 

Voor het overzicht: voor Texelaars die een coronatest aanvragen, is er nog altijd de coronateststraat van de GGD in schietsportcentrum Odysseus in Den Burg. Het kan echter ook zijn dat Texelaars worden doorverwezen naar de teststraat in Den Helder. Het maken van een afspraak voor de coronateststraat van de GGD in Den Burg kan alleen telefonisch bij de GGD. Texelaars die online een afspraak maken voor een coronatest bij de GGD krijgen automatisch Den Helder toegewezen als dichtstbijzijnde plek om te testen. 

Nog even het verschil tussen een 'coronateststraat' en het begrip 'testlocatie' waar vorige week nog een hoop over te doen was. De coronateststraten van de GGD zijn er voor mensen die ziek of verkouden zijn. Zij kunnen zich bij de GGD laten testen om te zien of ze mogelijk besmet zijn met het coronavirus. De testlocaties van Testen voor Testen (op Texel gevestigd in dorpshuis De Hof in De Koog) zijn er voor mensen die niet ziek zijn, maar om wat voor reden dan ook niet gevaccineerd zijn tegen het virus. Zij kunnen zich bij Testen voor Toegang laten testen om een actueel negatief testbewijs te krijgen waarmee ze vervolgens bij onder meer de horeca kunnen aantonen dat ze het virus niet onder de lederen hebben.