Janka Reitsma

signeert haar boek


Auteur Janke Reitsma signeert zaterdagmiddag 23 oktober bij Nauta Boek in Den Burg haar debuutroman “Niets ontgaat ons”. Tussen 14.00 en 16.00 uur presenteert ze daar haar roman.


“Niets ontgaat ons” is een beklemmende roman over een gezinsdrama tegen het decor van het verraderlijk mooie Waddengebied.

Janke Reitsma (1988) is opgegroeid in Friesland, woont in Zwolle, publiceerde korte verhalen in het literair tijdschrift Liter, volgde de opleiding literaire fictie aan de Schrijversvakschool In Groningen, en won diverse schrijfwedstrijden. Reitsma is gedragswetenschapper.

De roman vertelt het verhaal van een gezin dat een geïsoleerd bestaan leidt aan de waddenkust. Met z’n drieën vormen ze een front tegen de buitenwereld. De jonge Koen voelt zich verantwoordelijk voor zijn gehandicapte zusje, zijn moeder is depressief, zijn vader stort zich op zijn eigen bedrijf. Koen doet zijn uiterste best om voor zijn zusje te zorgen, tot hij niets anders kan dan het front verlaten en Aukje naar de plek te brengen die hij als het paradijs op aarde beschouwt.


Uitgeverij Mozaiek maakt deel uit van VBK Uitgevers en is een klein groeiend toonaangevend fonds voor Nederlandse en vertaalde literaire fictie. Met Honden voor het leven van Arthur Japin kwamen de uitgeverij september jl binnen in de top 10 van de CPNB Top 60. Enkele auteurs van Uitgeverij Mozaiek ontvangen sinds kort een beurs van het Letterenfonds.


Boekgegevens Janke Reitsma, Niets ontgaat ons, ISBN 978902960768, 276 pagina’s, prijs €22,99, ook als e-book en audioboek