Spelmoment tijdens De Koog-Schagen United.
Spelmoment tijdens De Koog-Schagen United. Foto: Willem Sangers

Schagen te groot voor De Koog

Op het eigen veld in De Koog is de plaatselijke voetbalclub tegen een flinke nederlaag aangelopen. Schagen United stapten met een 0-7 overwinning van het veld. 

Vanaf de aftrap werd duidelijk dat De Koog een zware middag tegemoet ging. Schagen zette hoog druk en troefde de Kogers op alle vlakken af. Schagen wil dit jaar meespelen om de titel in de vierde klasse A en dat was goed terug te zien op het veld. Schagen s in 2019 United is geboren uit een fusie tussen SRC en Schagen. Aangevuld met enkele terugkerende sterkhouders van teams uit hogere klassen is de selectie breed en kwalitatief zeer sterk. 

Wilskracht bij De Koog om de schade te beperken was er zeker. Miscommunicaties en weifelend individueel optreden bood Schagen gelegenheid snel te scoren. Binnen 20 minuten stond het al 0-3. Toch gaat het te ver om de hele middag als negatief te bestempelen. Bij De Koog staan plezier en het belang van de gehele vereniging voorop. Vermeldenswaardig is dat tegen Schagen drie spelers hun debuut maakten in het eerste. In de voorhoede bracht trainer Bas Stegers Dennis Heijmann en Nick Stobbelaar in het veld. Eind tweede helft kwam Tom Kossen als stormram binnen de lijnen. Zondag is De Koog vrij. Op 31 oktober is de eilandderby Texel'94 - De Koog.