Winst klaverjassers

Bos en Eelman 



Frans Bos en George Eelman hebben de tweede speelronde op hun naam geschreven. Zij scoorden als eerste koppel dit seizoen boven de 7000 punten. Frans Stark en Bas Tromp pakken nu al weer de leiding in het algemeen klassement. 


Frans Bos en George Eelman waren goed op dreef in deze ronde. Opvallend was de regelmaat waarmee de score van 7082 punten tot stand kwam. Na een uitschieter van 1988 punten in het eerste spel lagen de andere drie scores allemaal tussen de 1580 en 1780 punten. Bos en Eelman maken een mooie sprong in het klassement. Zij stijgen van elf naar drie. Tiny Zwaneveld en Piet Moree haalden de tweede plaats binnen. Een kleine dip in de derde ronde was er de oorzaak van dat de score bleef steken op 6585 punten. Zij stijgen van negen naar vijf in het algemeen klassement. 

Bas Tromp en Frans Stark haalden in een avond zonder uitschieters 6520 punten binnen. Het verschil tussen de hoogste en de laagste “boom” was net even meer dan 300 punten. Zij eindigden voor de tweede achtereenvolgende week als derde op de avond. In het algemeen klassement is dat goed voor een eerste plaats. Marja en Martien Bakelaar haalden de vierde plaats binnen met 6372 punten. Zij stijgen van tien naar zeven. Hans Westdorp en Meijert Laan eindigden als vijfde met 6230 punten. Dat was goed genoeg om de vierde plaats in de algemene rangschikking vast te houden. Het gemiddelde was met 6143 punten een stuk lager dan vorige week. Ook het aantal marsen (nu 17, vorige week 24) was lager.

In het algemeen klassement leiden Bas Tromp en Frans Stark, met ruim 300 punten voorsprong op de ijzersterk gestarte Petra Brands en Piet Kikkert. Frans Bos en George Eelman maken de top-3 vol. Uiteraard zijn de verschillen nog klein, het verschil tussen nummer 1 en nummer 10 is nog slechts 1100 punten.