Blessuregolf nekt Oosterend

SV Oosterend wordt geteisterd door een blessuregolf. De prestaties lijden er onder. Zondag verloren de Strenders met 3-1 van Vesdo.

Zelf willen ze het er niet op gooien, maar het is wel de realiteit waarmee de trainers en coaches van het tweede en eerste van de vereniging mee moet dealen. In totaal zijn er veertien spelers en twee keepers geblesseerd, een grote aderlating.

Zondag kon men met dertien spelers afreizen naar Schagerbrug waar Vesdo de tegenstander was. Het spel van Oosterend was verzorgd en de bal ging goed rond. In de tiende minuut zou er wat geroepen zijn en de scheids floot voor een indirecte vrije trap voor Vesdo op dertien meter van het doel. Deze werd goed genomen en de bal werd hard in de touwen geschoten langs het muurtje. De Strenders bleven verzorgd voetballen en de eerste kansen deden zich aan. De keeper van Vesdo stond goed en hield zijn doel schoon. Op slag van rust kreeg de goed keepende Sander Bremer een keihard schot te verwerken, hij stopte de bal maar die belande bij de spits in de voeten die simpel de vervelende 2-0 in de touwen schoot.

Na de rust bleef Oosterend rustig op zoek gaan naar de gelijkmaker.

De snelle Yorgo Helleman werd met een steekpass goed bediend en hij kon naar de keeper dribbelen en schoot de bal bij de eerste paal binnen, 2-1. In het vervolgende half uur was Oosterend de betere en kreeg kansen om de gelijkmaker te maken. Dylan Betsema was dicht bij met een verwoestend schot maar wederom stond de keeper goed. Men bleef druk zetten maar het leder wou er niet in. Met nog tien minuten te gaan ging men alles op alles spelen om de gelijkmaker te forceren maar dit lukte niet. Vesdo kreeg de ruimte en in de laatste minuut werd een voorzet achter de kansloze Bremer gekopt. Een gelijkmaker was verdiend geweest maar Vesdo won met 3-1. Komend weekend hoeft het eerste niet in actie te komen, zondag 31 oktober komt Schagen United naar Oosterend.