Denise eindigt als tweede in Iowa.
Denise eindigt als tweede in Iowa. Foto: Pauwels Sauzen - Bingoal

Denise drie keer op podium in VS

Drie wereldbekerwedstrijden en drie keer op het podium. Denise Betsema heeft een succesvolle reis naar de Verenigde Staten achter de rug.

Zondagavond reed ze in Iowa de laatste van de drie veldwedstrijden en werd ze tweede achter Marianne Vos. Woensdag werd ze ook al tweede in Fayetteville en een week geleden werd ze derde in Waterloo. De Texelse staat daardoor nu stevig op de derde plaats in het algemeen klassement van de wereldbeker.

Denise had in Iowa geen gelukkige start en moest in de achtervolging om aansluiting bij de kop te vinden. Dat lukte en in de derde van de acht rondes sloot ze aan bij Vos die al meteen vanaf de start de leiding had genomen. Kata Blanka Vas reed ook mee aan kop, totdat ze slipte en achter raakte. Denise en Marianne Vos deden een tijdje niet voor elkaar onder, totdat Vos in de laatste ronde op een helling versnelde en weg was.

Op de site van Pauwels Sauzen-Bingoal liet Denise weten dat ze al verwacht had dat Marianne op de helling het verschil zou proberen maken. "En dat pakte ze tactisch prima aan. Ik kan alleen maar leren van haar.” Marianne Vos gaat nu in de wereldbeker aan de leiding met 102 punten, gevolgd door Lucinda Brand (92 punten) en Denise Betsema (85 punten). Kata Blanka Vas staat vierde met 65 punten.