Het gebouw van 'de Skool' begin oktober.
Het gebouw van 'de Skool' begin oktober. Foto: Ton Zegers

Ontbreken riolering broodje-aapverhaal

Er ging een hardnekkig gerucht in den rondte dat er ernstige vertraging zou zijn opgelopen bij de in aanbouw zijnde onderwijscentrum 'de Skool' in Den Burg. Men zou vergeten zijn de riolering aan te leggen. "Een broodje-aapverhaal", stellen gemeente en Peter van der Velpen van uitvoerder VKZ. 

De gemeente werd vrijdag al gevraagd hoe het zat. Zij stelden toen al dat ze geen idee hadden waar dit verhaal vandaan komt. "Er is een overleg geweest over de riolering. Dat klopt, niet meer niet minder. De schoolbesturen zijn overigens opdrachtgever, niet de gemeente. Maar we hebben het natuurlijk even nagevraagd", liet een voorlichter van de gemeente toen weten.

Peter van der Velpen reageert: "Inderdaad was het een broodje-aapverhaal van die riolering: gelukkig maar! Wat betreft de planning die maatgevend is, gaan wij altijd uit van het moment waarop het gebouw in gebruik kan worden genomen/ wanneer de scholen naar de nieuwbouw kunnen verhuizen. Dat is de meivakantie volgend jaar. Op dit moment is er geen enkele aanleiding om die bij te stellen."


In het nieuwe gebouw komen alle basisscholen van Den Burg. Daarnaast zal er vanuit deze organisatie ondersteuning worden geboden aan de scholen in de buitendorpen. Vanaf de buitenkant lijkt de bouw aardig op te schieten. Bovenstaande luchtfoto werd begin september gemaakt door Ton Zegers.