Denise strijdt in Amerika met Lucinda Brand en Marianne Vos.
Denise strijdt in Amerika met Lucinda Brand en Marianne Vos. Foto: Eurosport TV

Denise tweede en derde in Verenigde Staten

Denise Betsema heeft tot nu toe goede zaken gedaan bij de wereldbekerwedstrijden veldrijden in Amerika. Ze werd zondag derde in Waterloo en woensdag pakte ze de tweede plaats in Fayetteville.

Denise staat daardoor nu op de derde plek in het algemeen klassement van de wereldbekerwedstrijden van de UCI (internationale wielerorganisatie) met 55 punten. Lucinda Brand staat eerste (70 punten) en Marianne Vos tweede (62 punten). 

Denise kende zondag in Waterloo geen goede start, maar wist redelijk snel de aansluiting met de koplopers te vinden en nam ook resoluut de leiding. Op dat moment sloeg de pech toe en moest ze afstappen om haar ketting om te leggen nadat die op een hobbelig stukje parcours van het tandwiel was geklapperd. Ze kwam echter opnieuw terug, streed zelfs nog met koplopers Brand en Vos om de leiding, maar het werd uiteindelijk de derde plaats. In Fayettteville onstond woensdag een soortgelijk beeld: Vos en Brand waren in een tweestrijd verwikkeld om de koppositie en Denise voerde op de derde plaats de rest van het deelnemersveld aan. Lang leek het erop dat Denise derde zou worden, maar in de zesde en laatste ronde had ze opeens de moegestreden Marianne Vos in het zicht. Vos werd verslonden, waarna Denise opeens tweede lag en die plek ook wist vast te houden tot aan de finish in Fayetteville. Dat was meteen goed voor het moreel: zaterdag 29 januari 2022 wordt in Fayetteville het wereldkampioenschap veldrijden gehouden. 


Komende zondagavond 17 oktober rijdt Denise in Iowa City de derde wereldbekerwedstrijd. Er zijn vooralsnog twee begintijden in omloop: 19:30 uur of 22:45 uur (Nederlandse tijd). De wedstrijd is te volgen via Sporza, Eurosport en de Facebookpagina 'Supporters Denise Betsema'.