Schrijfster Astrid Witte met haar boek "Feënwoud".
Schrijfster Astrid Witte met haar boek "Feënwoud".

Kinderboek en schrijfworkshop

Altijd al een boek willen schrijven, maar weet je niet waar je moet beginnen? 


De Texelse schrijfster Astrid Witte presenteert dinsdag 19 oktober om 10:00 uur haar nieuwe kinderboek "Het feeënwoud" in bibliotheek Texel. De schrijfster, die zowel boeken voor kinderen als voor volwassenen publiceert, geeft aansluitend een interactieve workshop "Hoe bedenk je een personage?" 

Ze vertelt hoe je dit kunt aanpakken en waar je allemaal op moet letten? Na een stukje theorie gaan de deelnemers zelf aan de slag. De workshop is te volgen voor iedereen van 8 tot 99 jaar en daarmee ook geschikt als ouder-kind activiteit. 

Deelname is gratis, na aanmelding op de website www.kopgroepbibliotheken.nl  Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Deelnemers kunnen aansluitend meedoen met een schrijfwedstrijd waarmee een toepasselijke prijs kan worden gewonnen.

In "Feënwoud" doet de 13-jarige Lily na haar verhuizing naar het saaie dorp Cottingley geen moeite vrienden te maken. Haar ouders komen toch wel weer bij elkaar en dan kan ze snel terug naar Manchester. Maar tijdens een wandeling door het bos dat aan de achtertuin grenst, ontdekt ze dat haar nieuwe omgeving toch wel erg bijzonder is. Ze ontmoet een groepje bijzondere natuurwezens.