Plangebied voor het bedrijventerrein in Oudeschild.
Plangebied voor het bedrijventerrein in Oudeschild. Foto: Gemeente Texel

Besluit bierbrouwerij geeft ruimte andere bedrijven

Nu de Texelse Bierbrouwerij afziet van de bouw van een nieuwe vestiging op het bedrijventerrein in Oudeschild, vraagt GroenLinks in hoeverre daar plaats is voor andere bedrijven. Er is in 2018 gestart met het opstellen van een nieuw bestemmingsplan voor de uitbreiding van het bedrijventerrein in Oudeschild op basis waarvan de brouwerij op deze locatie gevestigd kon worden. Dit leidde tot een aantal bezwaren. Het college meldt nu dat bezwaarmakers geen voorlopige voorziening hebben aangevraagd. Dus het bestemmingsplan blijft gewoon van kracht en heeft de status “in werking”.

Volgens b en w kan bij de gemeente een aanvraag voor een omgevingsvergunning worden ingediend. De gemeente is grondeigenaar, de aanvrager moet een toestemming overleggen van de grondeigenaar voor de voorgenomen ontwikkeling.

Er is volgens de gemeente op dit moment één bedrijf dat specifiek voor deze locatie interesse heeft getoond. In z'n algemeenheid hebben meerdere bedrijven (in ieder geval tien) de afgelopen twee jaar bij de gemeente interesse getoond voor bouwkavels op een bedrijventerrein. Er is dan vooral interesse voor een locatie op het bedrijventerrein in Oudeschild.