Oud-eigenaars Piet en Irene Schuijl (eerste en derde van links) en Meta en Richard Bardenberg.
Oud-eigenaars Piet en Irene Schuijl (eerste en derde van links) en Meta en Richard Bardenberg. Foto: Gerard Timmerman

Meta en Richard al 55 jaar in hetzelfde hotel

Een gedenkwaardig moment in het ingrijpend vernieuwde Landgoed Hotel Tatenhove. Gasten Meta en Richard Bardenberg uit het Duitse Erkelens logeren er al voor het 55ste jaar achtereen. Om dit te vieren dineerden ze zaterdag met de voormalige eigenaars Irene en Piet Schuijl. 


De familie Schuijl runde het hotel 36 jaar, totdat ze het in 2001 overdeden aan de huidige eigenaars, de familie Van der Spek. Meta (81)en Richard (82) Bardenberg trouwden in 1966. "Een vriend was enthousiast geraakt over Texel en adviseerde ons er ook heen te gaan. Het lukte om een weekje in Hotel Tatenhove te reserveren." De huwelijksreis ging per trein, na vele malen overstappen, de overtocht met de boot, de bus en een flinke wandeling, arriveerden ze in het hotel aan de rand van de het bos.

Ze werden gastvrij ontvangen door Irene en Piet, net van start met hun familiehotel. Die eerste vakantie beviel dermate goed, dat ze elk jaar, vaak meerdere keren, bleven komen. Richard: "Geen hotel dat mooier ligt. Zó vlakbij het bos, de duinen en het strand." Ze herinneren zich uitstapjes die Piet en Irene voor de gasten organiseerde. "De jutterstocht, koeien melken, puzzeltochten en naar het strand. We hebben zóveel plezier gehad. Altijd heerlijk eten. Als Piet 's avonds uit de keuken achter de bar ging staan, dan was er meteen reuring."

Het nieuws in 2001 dat ze het hotel gingen verkopen kwam als een mokerslag. Hoe moest dat verder? Piet en Irene spraken hun gasten moed in. "Geef het een kans!" Dat deden ze en de familie Bardenberg bleef vaste gast. "De familie Van der Spek doet het perfect! We zitten hier nog altijd heerlijk en hopen dat we er nog héél lang kunnen logeren." Van het oude hotel dat Piet en Irene achterlieten, is na meerder verbouwingen vrijwel niets meer terug te vinden. Piet: "Zo hoort het ook!"