De Koog koestert punt bij

nummer elf Dirkshorn

In een draak van een wedstrijd hebben SV De Koog en de lokale VV met een 1-1 uitslag de punten eerlijk gedeeld. Gezien het spelbeeld mogen de Kogers nog het meest in hun handen knijpen met het punt.

Op een moeilijk te bespelen grasmat was er van verzorgd voetbal van beide kanten geen sprake. SV De Koog was in de beginfase zoekende door de gehanteerde tactiek van Dirkshorn. Het Koger verdedigingsblok met Andries Kuip en Daan Eelman stond sterk. Zonder zelf veel te creëren werden er ook weinig echte kansen weggeven.

Het was SV De Koog wat met een 0-1 voorsprong de rust in ging. Vlak voor rust zorgde Dylan Sijmons met een mooie rush en dito afronding voor ‘happy feelings’ tijdens de thee. Zijn solo van een meter of 30 rondde hij bekeken af met een geplaatst schot in de rechterbovenhoek.

De normaliter als een TGV doordenderende blauw trein heeft de laatste weken wat last van bladeren op het spoor. Door lichte pijntjes bij meerdere spelers is het al enkele weken puzzelen om tot een basisopstelling te komen en zijn de wissels eerder noodzakelijk dan tactisch. In de tweede helft waren de fysieke ongemakken duidelijk zichtbaar. Dirkshorn wist daar rond de 65ste minuut van te profiteren. Een afstandsschot belandde op de linker doelpaal waarna de rebound kordaat werd afgemaakt door een inlopende spits van Dirkshorn. In het vervolg van de wedstrijd bleven grote kansen voor beide ploegen uit. De Koog bewees zich als team door voor elkaar te willen blijven werken.

Daar waar SV De Koog normaliter drie punten moet pakken tegen Dirkshorn werd nu vooral het ene punt gekoesterd. De blauwhemden hebben uw verslaggever gemeld aankomende zondag in de thuiswedstrijd tegen Schagen United wel weer topfit te zijn. Aanvangstijd 14:00 uur.