Texel in actie tegen FCK De Hommel.
Texel in actie tegen FCK De Hommel. Foto: Willem Sangers

Texel wint dik van De Hommel

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben zaterdag in de TXL sporthal een klinkende overwinning van 9-6 geboekt tegen FCK De Hommel uit Den Bosch.

De Hommel is één van de kanshebbers voor de titel in de eredivisie van het zaalvoetbal, maar de Bosschenaren waren niet met het sterkste elftal naar Texel afgereisd. De club miste drie belangrijke spelers die eerst aan de overkant in het veldvoetbal in actie moesten komen en daarna meteen doorreisden naar Texel om hun team in de TXL sporthal te komen versterken. Texel rook zijn kansen en zette meteen vanaf het begin van de wedstrijd druk op de gasten wat al snel tot een 2-0 voorsprong leidde. De Hommel kwam niettemin terug waardoor beide ploegen met 3-2 de rust ingingen. Na de rust breidde Texel de voorsprong uit, waarna het er in in het veld niet gezelliger op werd. Een van de spelers van De Hommel gooide na een doelpunt van Texel een volle waterfles in de zaal en dat werd gezien als tijdrekken in de hoop dat de drie nog missende spelers wat meer tijd in het veld zouden krijgen. Op het moment dat Texel met 7-5 voorstond kwamen de drie later gearriveerde spelers van De Hommel alsnog in het veld waarna de vlam in de pan sloeg en De Hommel voor het einde van het laatst fluitsignaal liefst twee rode en vijf gele kaarten incasseerde. Texel stijgt door de overwinning naar de negende plaats op de rang. Pieter Jan Eelman (3), Yorgo Helleman (3) en Jesper Arkebout, Lesley Koning en Stijn Arends scoorden de Texelse doelpunten.