Waanzin gaat stoppen na zien van daling aantal deelnemers

De aankomende tiende editie van de Waanzin van vrijdag 5 en zaterdag 6 november wordt tevens de laatste editie van het evenement.

Dat heeft de organisatie van de Waanzin besloten naar aanleiding van de voorinschrijving waar vorige week zondag 22 teams op af kwamen. Dat is voor de organisatie net te weinig om uit de kosten te komen en het is net te weinig om het leuk te houden voor onder meer de vrijwilligers die bij de blokken staan te posten. 

Het is voorgaande jaren ook al een paar keer krap geweest met de deelnemende teams, waardoor het volgens Morten Eschweiler, één van de organisatoren, een goed moment is om een punt achter het geheel te zetten. "Het is mooi dat 22 teams zich hebben aangemeld, maar het ziet er nu wel naar uit dat je aantallen van 30 of meer zoals vroeger niet meer gaat halen. Dan moet je jezelf gaan afvragen voor wie je eigenlijk bezig bent. We maken er dit jaar nog een mooie Waanzin van met elkaar en dan is het mooi geweest."

De Waanzin werd in 2011 voor het eerst gehouden als opvolger van de Wampex die in november 2010 na dertig jaar ophield te bestaan. Morten Eschweiler, Cock Eschweiler (een paar jaar geleden gestopt), Willem Houwing, Ruud Weijers, Walter Oskam en Wouter Kuipers namen in 2011 de organisatie over van Kwapsma (André van der Vliet, Kees Jaap Harting, Piet Keijzer, Willem van de Kamer, Swier Oosterhuis en Marian van der Werff), later aangevuld met Lianne Dijker en Esther Duinker, eveneens oud-deelnemers van de Wampex die de jaarlijkse activiteit in stand wilden houden. Teams kunnen zich voor dit jaar nog aanmelden via www.waanzintexel.nl.