Afbeelding
Foto:

Anders bekeken

James

Vorig weekend verbleven we in Zwolle en omstreken en fietsten we over de Ermelose heide. We aten een heerlijk ijsje in Garderen, sliepen in het Hof van Putten waar de eekhoorntjes op nog geen meter afstand door de bomen schoten.

Voor ons een mooi gezicht, we zien konijnen en hazen. Lepelaars en lieuwen duiken in het zilte nat bij zeehonden, maar die snelle sprongen en vluchtelementen van die prachtige beestjes zijn we niet gewend.

In Zwolle kregen we op vrijdagavond een heerlijke maaltijd op terras en mochten we genieten van James. De dame waar we het kaartje van kochten in de Pathé bioscoop vroeg of we bewegende stoelen en effecten wilden. Ik begon te lachen en dacht dat ze een grapje maakte, maar nee, zeer serieus vervolgde ze: ”Hier is uw 3D-bril, veel plezier."

Nou zijn de effecten altijd al flink aan boord dacht ik bij 007 en bij dit laatste spektakelstuk helemaal, want er was nog een bruine beauty die ook de taak van 007 op zich had genomen. Maar het kan altijd nog erger. Als ik de bril ophad kwam, het akelig dichtbij. Manlief moest het ontgelden.

Meestal is hij op de vrijdagavond snel in dromenland bij Flikken Rotterdam, maar nu zat hij rechtop met 3D-bril en werd ook nog eens flink geknepen af en toe door de 0 3x2 naast hem. Stoom en kwade dampen door het luchtruim en de stoel waar we bijna uitgeschoten werden. Wat een actie  en de overtreffende trap is nog steeds aanwezig.

De week ervoor waren er alle dagen James Bond-films op TV en de verandering naar een snelle digitale wereld kun je duidelijk merken. Allerlei trucs en horloges of bijzondere wagens worden versterkt door de coach achter de schermen die met alles en iedereen contact heeft, totdat……

Het beeld weg is en het contact verdwenen. Facebook en de app waren buiten werking. Iedereen dacht 'wat gebeurt er nu?' Mensen keken voortdurend op hun mobiel. Het is geen ramp als deze het een avond niet doet, de wereld vergaat echt niet. Nee die mooie rode eekhoorn opende zijn staart en zweefde door de lucht. Zat te peuzelen aan nootjes, geen film maar puur natuur, de nog mooiere wereld van wonderen…


Jozien