Afbeelding
Foto: Debby Kieft

Uit de school geklapt

Combinatieklassen

Combinatieklassen, ze zijn bijna niet meer weg te denken uit het onderwijs. Dorpsscholen hebben hier al gauw mee te maken. Als leerkracht heb je dan kinderen twee jaar of soms zelfs drie jaar in de klas.

Bij ons zitten de leerlingen om het jaar bij andere kinderen in de groep. In het begin weer even wennen. Toch is het ook leuk om met andere kinderen samen te werken en te spelen. Afgelopen augustus ging ik samen met mijn duo-collega de klas weer inrichten. Ons plan was het bureau eens op een andere plek te zetten. Zo gezegd zo gedaan. De rest van de groep is eigenlijk hetzelfde gebleven. Dit omdat dit verder de handigste opstelling is.

We brachten nog gezellige plaatjes op de deur aan met daarop iedereen zijn naam. De tekst die we erbij plakten was: hier groeit groep 5/6. Want dat is wat wij belangrijk vinden, iedereen groeit op zijn eigen manier en niveau. De Bruinvisschool heeft een schoolplein dat voor iedereen toegankelijk is. 

Terwijl wij de puntjes nog op de i aan het zetten waren, kwam er al een nieuwsgierige leerling even om het hoekje gluren. Ze kwam even binnen en zei: "hé wat leuk we hebben een heel andere lokaal dan vorig jaar! Ik heb nu alweer zin om naar school gaan." 

Het zijn de kleine momenten waar ons onderwijshart al van gaat gloeien. Met een trots en tevreden gevoel zijn wij het schooljaar gestart. Elke dag genieten wij volop van ‘onze kinderen’ en beleven we samen avonturen. 


Debby Kieft

OBS de Bruinvis

Leerkracht groep 5/6