Dromen over later in bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek

"Worden wat je wil", is het thema van de Kinderboekenweek.

 

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Tijdens de Kinderboekenweek worden er bij de bibliotheek op Texel verschillende activiteiten georganiseerd.

Op woensdag 6 oktober wordt de Kinderboekenweek geopend tijdens de wekelijkse voorleesmiddag voor peuters en kleuters. Om 15:00 uur wordt er voorgelezen uit een boek over een leuk beroep, met aansluitend een knutselactiviteit. 

Beroepenspeurtocht

Ook kan er in de bibliotheek tijdens openingsuren een beroepenspeurtocht gedaan worden en kan er het spel ‘Wil je een drakenkweker worden of een dokter?’ worden gespeeld. Daarnaast staan de bekroonde kinderboeken uitgestald.

Op vrijdagmiddag 15 oktober is er van 14:00 tot 16:00 uur kinderboekenfeest in de bibliotheek voor kinderen vanaf groep 3 t/m 8. Er komen mensen vertellen over hun beroep, zoals een dierverzorger van Ecomare en een boswachter en er zijn allerlei activiteiten te doen. Deelname is gratis en van te voren aanmelden is niet nodig.

Dromen

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘Worden wat je wil’, waarbij kinderen alle beroepen kunnen worden die ze willen en alvast kunnen dromen over later. De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen. De Kinderboekenweek begint op 6 oktober en duurt tot 17 oktober.


Meer informatie is te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.