Oosterend niet bij de les tegen Duinrand S

Een week geleden verloor Oosterend terecht de eerste thuiswedstrijd van Succes. De tegenstander van afgelopen zondag, Duinrand S, verloor vorige week met maar liefst 13-0 van Flevo. Nu verloor SVO met 5-2 van de ploeg uit Schoorl.

In de eerste minuut op het veld in Schoorl kwam Oosterend op voorsprong. Een voorzet werd in één keer knap ingeschoten door Dave Witte, een mooie start. Wat er daarna in de koppies gebeurde is niet bekend maar het leek wel alsof men dacht de partij al te hebben gewonnen. Ballen kwamen niet aan, er was geen samenspel, het ontbrak aan veel kort gezegd. Duinrand zat er bovenop en gaf 100 procent druk waardoor Oosterend werd overrompeld. Maar ook niks lukt bij de gasten, een eerste helft om heel snel te vergeten, men ging de rust in met een 4-1 achterstand.

De tweede helft was heel anders. Oosterend zette veel druk en er kwamen redelijk wat kansen. In het eerste kwartier werd er niet gescoord. Een spaarzame uitval van Duinrand was wel gelijk raak. Na deze treffer drukt Oosterend nog meer aan, Jimmy Vlaming gaf een prachtige voorzet op Dave Witte. Hij nam de bal knap aan en schoot vervolgens hard tegen de touwen. In de laatste 30 minuten kreeg Oosterend nog veel kansen om de stand mogelijk wel gelijk te trekken maar die werden niet benut of de keeper stond in de weg.

Oosterend had het echt aan zichzelf te danken dat deze wedstrijd werd verloren. De heren zijn het zich vol bewust en gaan zich opmaken voor de komende wedstrijd waar ze uit een ander vaatje gaan tappen. Oosterend ontvangt op het Sportpark Ome Sieme Keijzer eilandgenoot Texel'94. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat de ploeg uit Den Burg op het veld van Oosterend mag aantreden voor de eilandderby.