Project Texelgezinnen onderdeel geworden van Young 4 Ever

Het project Texelgezinnen van Cintha Stiekema en Bianca Polderman is een zelfstandig onderdeel geworden van Young 4 Ever waardoor het bestaan voor minstens drie jaar is gegarandeerd.

Dat hebben de initiatiefneemster laten weten. Cintha en Bianca begonnen vorig jaar met 'Texelgezinnen' om gezinnen op Texel die even een steuntje in de rug nodig hadden te kunnen helpen. Dan gaat het om bijvoorbeeld eenoudergezinnen, gezinnen die geen groot netwerk op Texel hebben om op terug te vallen, gezinnen met een laag inkomen of gezinnen van statushouders. 

De hulp bestaat uit inzet van vrijwilligers die even bijspringen als bonusopa of bonusoma, een anderstalig kind helpen om te leren of vrijwilligers die even een klankbord zijn voor ouders die ergens mee worstelen. Het initiatief heeft in de praktijk inmiddels geleid tot hulp aan 25 gezinnen. Texelgezinnen zelf wordt gesteund door 27 vrijwilligers. Door het initiatief onderdeel te laten zijn van Young 4 Ever (en het sociaal domein van de gemeente) moet het voor de komende jaren verankerd blijven in de samenleving.


Texelgezinnen is er voor alle gezinnen op het eiland met kinderen van 0 tot 23 jaar. Volgens Cintha en Bianca houden gezinnen zelf de regie en is de hulp vooral preventief bedoeld om te voorkomen dat problemen kunnen lopen verergeren. Texelgezinnen wordt gesteund door de gemeente, het Texelfonds, Charitas, Stichting Samen één Texel, het Gollardsfonds, de Rabobank, het Kansenfonds en het Oranjefonds. Het initiatief heeft in www.texelgezinnen.nl een eigen website.