Texel pakt eerste winst eredivisie

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben zondag met 0-1 gewonnen van TPP/Feyenoord Futsal in Rotterdam.

Yorgo Helleman scoorde in de vijfde minuut van de tweede helft nadat Jesper Arkebout eerst op de paal had geschoten. Texel ging daarna vol in de verdediging om de nul vast te houden en dat lukte waardoor dit seizoen de eerste punten in de eredivisie binnen zijn. TPP/Feyenoord was volgens coach Martijn de Veij een ploeg waar Texel punten moest kunnen pakken en dat gebeurde ook. Texel staat nu twaalfde in de eredivisie met drie punten uit vier gespeelde wedstrijden. Texel'94 speelde vrijdagavond ook een bekerwedstrijd tegen HZV en die partij werd met 2-1 verloren. De beker heeft standaard niet de hoogste prioriteit bij de zaalvoetballers. Texel'94 treedt komende zaterdag in de TXL sporthal in Den Burg aan tegen FCK/De Hommel dat vijfde staat in de eredivisie.