Bloemendaal wordt Z-dressuur

na winstpunt met Billy Boy

Roos Bloemendaal heeft dit weekend tijdens een dressuurwedstrijd bij manege Akenburg samen met haar paard Billy Boy de laatste punt (183,5) binnen gehaald in de klasse M2 en promoveerde hiermee naar de hogere Z1-klasse. Bloemendaal nam tweemaal de eerste prijs mee naar huis. Marloes van der Vis behaalde in deze klasse een winstpunt met Habibi BH.

In ze klasse Z2 was Beau Kroonder met Jazzboy tweemaal oppermachtig en behaalde maar liefst drie winstpunten. Hannita de Wit behaalde met Ichada RB een winstpunt in de klasse Z1 en werd tweemaal eerste. Imme Schraag reed met de jonge Mick R.Z. tweemaal naar de winst in de klasse L1 en behaalde maar liefst vier winstpunten. Leonie van Schaik (L2) werd tweemaal tweede met Cypria en behaalde twee nette winstpunten. Alicia Saal (L2) behaalde ook twee mooie winstpunten met de Friese merrie Tjaarda van Groot Altena. Sabine van der Wal (L2), Manon Visser (L2) en Silve Schoorl (L2) behaalden een winstpunt. Lianne Wetenkamp debuteerde met Limonchello in de klasse B en reed twee mooie constante proeven. Wetenkamp werd tweemaal eerste met twee dikke winstpunten. Sharon Coevert behaalde eveneens twee mooie winstpunten met Chris-Cross RH en promoveerde naar de klasse L1. Bij de B-pony’s waren het Cato Kaan met Red Abby en Chanel Zoetelief met Promiss die er met de eerste prijzen vandoor gingen. Beide dames behaalden twee mooie winstpunten. Rosanne van der Slikke werd met Mr. Handsome tweemaal eerste in de klasse M1 en liet ook twee winstpunten noteren. 


Ondertussen was Nynke Moormann met Levitus succesvol op een springwedstrijd In Middenmeer. Moormann reed twee nette foutloze rondes met een foutloze barrage en plaatste zich als eerste in de klasse B-pony’s. Iris Pijper presteerde met Quaprice BR Z precies hetzelfde in de klasse L-paarden en nam de derde prijs mee naar huis.