Verdiende zege

SV De Koog

Op het eigen veld heeft SV De Koog met 2-1 gewonnen van VZV uit ‘t Veld. Ondanks de vele hoeveelheid regen waren er veel voetbalminnende toeschouwers getuige van de overwinning aan de Boodtlaan.

Het begin van de SV De Koog leek op de verloren wedstrijd van vorige week; veel onnodig balverlies en ietwat slordig op het natte, maar verder prima te bespelen, veld. Na een kwartier spelen ging de knop om, werden de duels gewonnen en werd het veldspel beter. Omstreeks de twintigste minuut resulteerde dit in de 1-0. Een scherp aangesneden vrije trap van Miko Honingh werd op doel gekopt door Lucas Ipenburg. De keeper van VZV zat daar nog goed bij, maar was kansloos op de rebound van  Robin Schoo.

De Koog voelde dat er meer te halen viel en bleef druk zetten op de licht panikerende verdediging van VZV. Bij een prachtige aanval over meerdere schijven werd Ipenburg in de 35ste minuut door de keeper van VZV getorpedeerd. De uitstekend fluitende leidsman wees terecht naar de stip. Dit buitenkansje was echter niet besteed aan Honingh, die zijn bal op het aluminium uiteen zag spatten. Zo gingen beide teams de rust in met de wetenschap dat er nog een spannende tweede helft aan ging komen.

Ondanks voortzetting van het redelijk tot goede veldspel en legio kansen voor SV De Koog vlak na rust wist VZV uit een counter in de 67ste minuut dan toch de 1-1 aan te tekenen. Gelukkig was het luttele minuten later dat Ipenburg met een magnifieke kopbal de stand weer in het voordeel van de blauwhemden bracht, 2-1. Coach Bas Steegers was uiteraard in zijn nopjes met de overwinning en trok, als politiek dier én bezorgde burger, de vergelijking met de politieke formatie in Den Haag: “Net als de vier potentieel formerende partijen begonnen we stroef aan de wedstrijd. We begonnen als favoriet en ik ben blij dat we daarna met goede samenwerking in het veld en hard werken de overwinning over de streep hebben getrokken. Beginnen met de juiste intenties vormt (vaak) de opmaat voor een goed resultaat.”